Wat is het verschil tussen aanbouw en uitbouw?

Vaak worden de termen aanbouw en uitbouw door elkaar gebruikt, alsof er geen verschil tussen beiden is. Er zijn overeenkomsten tussen beiden, u zult moeten nagaan of er een vergunning nodig is. De regels zijn wat dat betreft hetzelfde. Maar er zitten ook een aantal verschillen tussen een aanbouw en uitbouw. In deze blog meer hierover.

Wat zijn de verschillen?

Bij een uitbouw gaat het om een verlenging van een bestaande ruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld de woonkamer of keuken vergroten door een aanbouw. Bij een uitbouw houdt de aanbouwruimte dezelfde functie aan als in het hoofdgebouw. Bij een aanbouw wordt een ruimte gescheiden door een muur. Het aanbouwgedeelte is bereikbaar vanuit het hoofdgebouw via een deur of opening. Bij een aanbouw project gaat het meestal om een bijkeuken of een extra opslagruimte. Het heeft een andere functie dan in het hoofdgebouw.

Wat is het verschil in kosten?

Sommige mensen denken dat er een aanbouw veel duurder is dan een uitbouw. In de praktijk valt dit echter wel mee. Er zit meestal maar een relatief klein verschil tussen de kosten van een uitbouw en aanbouw. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de fundering, de grootte, materiaalkeuze en mate van afwerking. Meestal gaat het om een verschil van een paar honderd euro’s.

Hulp nodig bij uw aanbouw of uitbouw?

Bent u van plan om een aanbouw of uitbouw uit te voeren. Dan is het verstandig om eerst te checken of u een vergunning nodig hebt. Uiteraard wilt u natuurlijk lang kunnen genieten van uw aanbouw of uitbouw. Daarom is het belangrijk dat u een constructie plaatst van een goede kwaliteit.

Laat uw bouwproject uitvoeren door een betrouwbare bouwspecialist. MCR Constructie is het bouwbedrijf met jarenlange werkervaring in de bouwsector en is werkzaam door heel Nederland. Hebt u advies nodig over bouwproject? Ook hiervoor kunt u terecht bij MCR Constructie. De goed opgeleide vakmannen staan voor u klaar om u van een goed en gedegen advies te voorzien. Of het nu gaat om grote of kleine bouwprojecten, voor MRC Constructie is geen enkele klus te klein of te groot.

Tips
, ,
Menu