Bespaar duizenden euro’s aan makelaarscourtage (koopwoning)

Door een aantal zaken zelf te doen, houdt u de regie in eigen hand en bespaart u duizenden euro’s aan makelaarscourtage. Zo plant en doet u zelf de bezichtigingen. Wie weet ten slotte meer en enthousiaster over uw eigen huis te vertellen dan uzelf? U maakt met onze hulp een mooie fotoreportage en een persoonlijke verkooptekst. Tezamen maken we een persoonlijke en onderscheidende woningpresentatie; het blijkt telkens weer, deze aanpak werkt bij het zelf je huis verkopen.

 

Hoe werkt het zelf je huis verkopen?

Zelf je huis verkopen begint met het aanleveren van uw foto’s en verkooptekst. Maak foto’s en verkoopteksten voor uw persoonlijke website. Denk bij de verkooptekst aan: Objectbeschrijving, indeling, toelichting per woonlaag, tuin, evt. zolder en/of kelder en eventueel bijzonderheden. Het is niet erg als de foto’s wat donker, scheef of grauw zijn. Het designteam van de makelaar optimaliseert ze daar waar nodig tot een professionele, aantrekkelijke woningpresentatie waarbij ook unieke verkooppunten zoals goede isolatie en vloerverwarming goed naar voren komen. 

  • Stap 1: Stuur uw gegevens op en wij maken uw presentatie compleet. Grote bestanden kunt u eenvoudig naar ons verzenden met wetransfer.com of in een ZIP-bestand. Of ga naar onze website en druk op de button ‘start mijn verkoop’. Hiermee maakt u een eigen account aan en kunt u zelf ook uw website beheren.
  • Stap 2: Wij optimaliseren uw foto’s en teksten.
  • Stap 3: Zodra u akkoord heeft gegeven voor de woningpresentatie op uw eigen website ontvangt u van ons een overeenkomst/factuur. Zodra deze getekend retour is kan uw website online (zonder prijsvermelding) en bestellen wij uw verkoopbord.
  • Stap 4 : Wij vragen u om aanvullende informatie. Zodra we die van u hebben ontvangen krijgt u van ons een gratis waarde-indicatie (op locatie) van uw huis, plaatsen wij uw huis op Funda en maakt onze tekenaar mooie 2D/3D plattegronden van uw huis. U ontvangt ook een full-colour PDF advertentie opmaak van uw huis, die u kunt gebruiken voor evt. advertenties.
  • Stap 5: Als laatste melden we uw huis aan bij alle grote woningzoekers in Nederland en delen we uw huis op onze Social Media pagina’s. U ontvangt ook nog een gratis tool om uw huis zelf ook eenvoudig te delen binnen uw sociale netwerk.
  • Stap 6: Tijdens biedingen kunt u advies en ondersteuning verwachten van onze verkoopspecialisten de makelaar.
  • Stap 7: Zodra uw huis mondeling is verkocht, kan de makelaar voor u een sluitende koopovereenkomst opstellen die door alle partijen ondertekend dient te worden. Deze wordt naar de, door koper gekozen, notaris gestuurd en die neemt het van hieraf over.

 

Zelf je huis verkopen is eenvoudiger dan je denkt

Nog wat handige tips voor zelf je huis verkopen: Heeft u graag hulp bij het opstellen van aantrekkelijke verkoopteksten en foto’s? We hebben voor u de beste tips voor de beste foto’s en verkoopteksten hier online voor u verzameld. Met tevens onmisbare info voor een snelle verkoop van uw huis. Het kan leuk zijn om bijvoorbeeld zelf een filmpje te maken, nog wat achterstallig onderhoud uit te voeren zoals schilderwerk en om de tuin mooi te maken. 

 

Promoot de unieke aspecten van de woning
Heeft de woning iets bijzonders? Een unieke liggen, een grote achtertuin of een moderne warmtepomp met een gunstig energielabel en lage energiekosten? Zorg dan dat dit goed naar voren komt in de presentatie van de woning. Dit trekt de goede kijkers en zorgt uiteindelijk voor een hogere verkoopprijs.

Tips
Menu